čtvrtek 27. prosince 2012

CHRISTMAS IS ALL BEHIND ME

Štědrý večer nastal a odešel, televizní noviny přinesly na první svátek vánoční zprávy o celkem 1405 úmrtích během Vánoc, k Ježíškovým narozeninám popřáli Češi 69 miliony SMS zpráv a mě ani po celém dni sepisování p******* článků do práce není klávesnice odporná, tak vás zase obšťastním jedním článkem.

S Vánoci jsem se vyrovnala tradičně a oproti minulým ročníkům se mi podařilo vnést trochu lidového umění do těch svátků klidu a míru. Velká část mnou darovaných vánočních dárků měla příměs mého tvořilkovství, a za to se mi Ježíšek odměnil naprosto nejlepším šicím strojem.
S potěšením jsem zkonstatovala, že má více funkcí, než šicí stroj v socialistickém vlastnictví mojí matky (jak praví štítek - projev nadšení mého otce nad štítkovačem), a s menším nadšením, že přenosný kufr na něj smrdí jako čínská továrna na tenisky. Větrám.

Nedostala jsem kočku. Jsem sebestředný sobec. Dostala jsem šicí stroj a byly to krásný Vánoce a já si je moc užila a všechno šlo podle mých představ, ale nemám kočku, nedostala jsem kočku, nedostala jsem ani svolení pořídit si kočku, a proto jsem zklamaná. A ano, měla bych na to zapomenout a přestat se chovat jako malý děcko, ale s tím, co se v současnosti děje, mi to moc nejde, já vážně potřebuju kočku, šest let je dost dlouhá doba, proč nemůžu mít alespoň kočku, když ne diamant? (Ano, myslím si, že má moje matka pravdu. Ne, nepřiznám jakou.)

A je přede mnou Silvestr. Který si určitě hrozně užiju. Doteď jsem si nepřiznala, že ukrutně nestíhám. Potřebovala bych během půldne, maximálně dne napsat desetistránkovou seminární práci. A naučit se na všechny zkoušky. Taky bych potřebovala... zázrak? A taky budu Silvestr trávit s lidmi, kteří ví, kam směřují, a to mě frustruje, protože já to už zase nevím.

Co vy? Kolik a jaké dárky, a co silvestrovská noc? Podělte se v komentářích, ráda budu prokrastinovat odpovídáním...

Žádné komentáře: